Category Archives: Uncategorized

Khas untuk mak-mak yang super awesome!

Ibu-ibu yang selalu rasa mustahil nak turun berat badan lepas bersalin, ini adalah bukti tiada yang mustahil untuk uolls kurus seperti dulu! Yang penting konsisten dan tak give up. Ramai #teambestnyekurus yang terdiri dari ibu-ibu yang masyaAllah luarbiasa semangat dan disiplin nak … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

INA SKEPTIK MULANYA UNTUK IKUT ONLINE COACHING PROGRAM #TEAMBESTNYEKURUS

Ina tak pernah sangka berat dari 3 angka boleh jadi 2 angka! Sebelum ini dah cuba bermacam cara untuk turunkan berat badan tapi tak pernah berjaya. Dia ingat dengan hanya exercise sahaja boleh menurunkan berat badannya. Satu hari Ina ternampak … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

UMUR MENINGKAT, BERAT BADAN PUN MENINGKAT.

Selama lebih 10 tahun bekerja dalam bidang membantu mereka yang mengalami masalah lebihan berat badan, saya banyak perhatikan di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga saya sendiri, ramai mereka mengalami kenaikkan berat badan sedikit demi sedikit bila umur meningkat. Tak kira … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

YANG MANA MENJADI PILIHAN ? ESCALATOR ATAU TANGGA?

Pilihan kita selalunya mudah sebab nak cepat. Betul tak? Ramai yang fikir kalau senaman itu hanya boleh dibuat di gym, atau di taman tetapi mereka tidak sedar yang dengan hanya menaiki tangga ianya mampu untuk membakar lemak dengan syarat ianya … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

EXERCISE BERTAHUN TAPI TAK TURUN BERAT BADAN? KENAPA?

Munirah tak perlu banyak nak turun berat badan. Tapi dia tau lemaknya tinggi (out-of-shape). Dia tahu exercise je tak membantu dia dapat shaping badan. Dia tahu dia perlu coach. Tahniah sekarang dia dah turun 5.5kg and the best part, dia … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

“Saya tak tahu jaga makan” kata Salina.

Satu lagi cerita inspirasi dari Salina.  Seorang ibu kepada 5 orang anak, berjaya turunkan berat badannya sebanyak 32kg.  Sebelum ini Salina, 35 tahun, memang nak sgt kurus. Berat badannya 90kg, dia exercise aerobik sejam setiap hari, isnin-jumaat. SETAHUN dia exercise, … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

UMUR 38 TAHUN NAMPAK LEBIH MUDA DARI UMUR 25

Bagaimana perasaan anda kalau umur anda 38 tahun sekarang nampak macam orang umur 25 tahun, malah lebih muda lagi? Amacam? Coach nak cerita skit, coach pernah bantu seorang insan ini lebih 10 tahun lepas. Suami dia yang mula dulu. Dia … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

SUAMI IKUT PROGRAM BILA ISTERI DAPAT RESULT

Bila isterinya menampak result, turun 6kg, Din membuat keputusan ikut program Online Coaching #TeamBestNyeKurus Biasalah lelaki selalu lambat sikit bab nak turunkan berat badan ni. Nasib baik lah isteri dia dah ikut, ada juga manfaat kat si suami 😁 Din … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Dari Brunei Pun Boleh Join Online Coaching Dan Turun 16kg

Maswati dah lama mencari jalan untuk turunkan berat badan. Satu hari dia tertarik pada gambar testimoni #TeamBestNyeKurus dalam IG. Mulanya dia tak berapa yakin, boleh ke Online Coaching ni membantu dia? Dia pulak kat Brunei? Jauh tu. Lepas mendapat info … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

RAMAI ORANG TAKUT DIET YOYO!

“Jangan ikut program tu. Nanti bila you dah stop, berat badan naik semula” Biasa tak dapat komen saperti itu bila you all nak join mana-mana program turun berat badan? Lagi menyedihkan, yang buat komen tu orang yang tak pernah berjaya … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment