Author Archives: Zulheda

BILA WAKTU TERBAIK UNTUK MAKAN?

Nak turun berat badan ni mudah je. Tak ada rahsia sangat. Biar coach cerita ya. Pastikan je ada 3 kali makan utama: Sarapan Makan tengah hari Makan malam Jaga 3 masa makan utama ini dan ditambah dengan 2 snek dah … Continue reading

Posted in Meal Plan | Tagged , , , | Leave a comment

CUKUPKAN 3 LITER AIR SEHARI UNTUK SIHAT !

Pastikan anda mendapat air yang mencukupi sepanjang HARI. Antara kesan kurang minum air ialah– Letih– Selera makan bertambah– mengganggu pencernaan– penghadaman tidak sempurna– metabolisma menurun– pening kepala Semua kesan di atas akan mengalakkan berat badan menaik. Hanya disebabkan kurang minum … Continue reading

Posted in Tips Turun Berat Badan | Tagged , , | Leave a comment

Khas untuk mak-mak yang super awesome!

Ibu-ibu yang selalu rasa mustahil nak turun berat badan lepas bersalin, ini adalah bukti tiada yang mustahil untuk uolls kurus seperti dulu! Yang penting konsisten dan tak give up. Ramai¬†#teambestnyekurus¬†yang terdiri dari ibu-ibu yang masyaAllah luarbiasa semangat dan disiplin nak … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

UMUR MENINGKAT, BERAT BADAN PUN MENINGKAT.

Selama lebih 10 tahun bekerja dalam bidang membantu mereka yang mengalami masalah lebihan berat badan, saya banyak perhatikan di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga saya sendiri, ramai mereka mengalami kenaikkan berat badan sedikit demi sedikit bila umur meningkat. Tak kira … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

YANG MANA MENJADI PILIHAN ? ESCALATOR ATAU TANGGA?

Pilihan kita selalunya mudah sebab nak cepat. Betul tak? Ramai yang fikir kalau senaman itu hanya boleh dibuat di gym, atau di taman tetapi mereka tidak sedar yang dengan hanya menaiki tangga ianya mampu untuk membakar lemak dengan syarat ianya … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

EXERCISE BERTAHUN TAPI TAK TURUN BERAT BADAN? KENAPA?

Munirah tak perlu banyak nak turun berat badan. Tapi dia tau lemaknya tinggi (out-of-shape). Dia tahu exercise je tak membantu dia dapat shaping badan. Dia tahu dia perlu coach. Tahniah sekarang dia dah turun 5.5kg and the best part, dia … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

“Saya tak tahu jaga makan” kata Salina.

Satu lagi cerita inspirasi dari Salina.  Seorang ibu kepada 5 orang anak, berjaya turunkan berat badannya sebanyak 32kg.  Sebelum ini Salina, 35 tahun, memang nak sgt kurus. Berat badannya 90kg, dia exercise aerobik sejam setiap hari, isnin-jumaat. SETAHUN dia exercise, … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment